Belevingsgerichte massage

Doel van de opleiding belevingsgerichte massage voor ouderen, dementerende en palliatieve mensen

Via zachte basismassage en technieken ouderen, dementerenden, mensen met Alzheimer of palliatieve mensen het voelend vermogen te ontwikkelen en weer in contact te brengen met hunzelf en de omgeving.

Voor veel ouderen geldt dat zij in hun sociale leven een tekort aan aanraking kunnen ervaren. Aanraking is in onze westerse wereld geen alledaagse gewoonte, terwijl er zeker ook voor ouderen de behoefte bestaat aan een zachte, zorgzame aanraking in een kalme ontmoeting zonder uit de kleren te moeten gaan.

Massage werkt door de rustige, helende kracht van de aanraking. Het is een directe aanraking zonder woorden van de ene mens met de andere. De massage geeft daardoor een bijzondere, wonderlijk helende kracht en kan de kwaliteit van het leven verhogen. Een massage voor ouderen is een ontspannende massage die vooral tot doel heeft reumatische klachten, krampen en algehele stijfheid te doen afnemen en die doorbloeding kan verbeteren.

De seniorenmassage heeft een positieve uitwerking op lichaam en geest. Benauwdheid, korte en/of onrustige ademhaling wordt rustiger, gelijkmatiger en dieper in de loop van de massage. Verdriet en sterke emoties als boosheid verzachten tijdens de massage zichtbaar en veranderen in rust, tevreden hummen en oogcontact met een heldere, open blik.

error: Deze functie is uitgeschakeld