Voetreflexologie

Relaxerende voetmassage.
Is een relaxerende voetmassage die een positief effect heeft op het hele lichaam. Door de voetmassage wordt het lichaam tot rust gebracht. De delen die door stress uit balans zijn geraakt, worden terug van voldoende bloed en energie voorzien. Doordat het li-chaam tijdens een voetmassage volledig gestimuleerd wordt, komen er afvalstoffen vrij die in onze organen vast zaten. Een relaxerende voetmassage is een echte weldaad, zeker indien uitgevoerd met een welgeurende olie.

Voetreflexologie
Reflexologie herstelt en onderhoudt de energiedoorstroming in het hele lichaam. Deze energiedoorstroming is de basis van onze gezondheid. Ziekte is het gevolg van een blokkering van deze energiedoorstroming. Alle organen en lichaamsdelen staan in ver-binding met plaatsen op de voeten, handen en oren, de zogenaamde “reflexzones”. Massage van deze zones kan energieblokkeringen opheffen en aldus herstellen. Voetreflexologie is geen geneeswijze. Het relaxeert en harmoniseert het lichaam en verhoogt het zelfgenezend vermogen.

Samenvattend de werking van voetreflexologie
• creëert algehele ontspanning en welbevinden,
• stimuleert de bloedcirculatie,
• bevordert de zuurstof- en voedingsstofvoorziening evenals de afvoer van afvalstoffen,
• verbetert de zenuw- en hormoonfuncties.

De behandeling.
Behandeling gebeurt met de handen en zonder hulpmiddelen. Tijdens de behandeling kan duidelijk worden in welke gebieden het evenwicht verstoord is. Door die plekken te behandelen, wordt het evenwicht in het daarbij overeenkomende lichaamsdeel of orgaan hersteld. In het algemeen geldt: hoe gevoeliger een gebied is, hoe meer aandacht het behoeft. De gevoeligheid is voor iedereen anders en kan van keer op keer verschillen. Beide voeten worden altijd geheel behandeld. Een reflexbehandeling is niet alleen een prettige, maar ook een veilige manier van behandelen. Voetreflextherapie is een natuurlijke vorm van genezen die dient ter ondersteuning van de reguliere gezondheidszorg. Om deze reden is het aan te raden om bij klachten overleg te plegen met de behandelende arts of specialist.
Wanneer u voor de eerste keer bij mij komt, leg ik een dossier aan. Klachten, leefwijze en medische voorgeschiedenis worden hierin opgenomen. Tijdens mijn eerste behandeling maak ik altijd een overzicht. Dit is om een eerste indruk te krijgen, te zien waar de harmonie verstoord is en waar de volgende keer extra aandacht aan gegeven kan worden.

Toepassing
In de vorming “voetverzorging” gevolgd door een ontspannende voetmassage. Hoe bewuster de gever is van de helende werking van een voetmassage, hoe intenser de ontvanger het ervaart.

 

error: Deze functie is uitgeschakeld