CAD & software

AUTODESK CONSTRUCTION CLOUD

Door het gebruik van Autodesk Construction Cloud is het via BIM Collaboration PRO  vrij vlot en efficiënt mogelijk om in de Cloud samen te werken. Voor onze recentste projecten gebeurt dit in nauwe samenwerking met Archi-Co (Xavier Dewulf).

AUTODESK REVIT

Autodesk Revit is een enkele softwaretoepassing die een BIM-workflow ondersteunt van concept tot constructie. We maken gebruik van Revit om ontwerpen met precisie te modelleren, prestaties te optimaliseren en efficiënter samen te werken. Als teams kunnen we zelf een effectievere manier van samenwerken en interactie bepalen, op basis van de workflow en de vereisten van het project. Fouten minimaliseren en omissies met de mogelijkheid om alle modelgegevens in één gecoördineerde database op te slaan. Revisies en wijzigingen aan informatie worden automatisch bijgewerkt in het hele model. Dankzij AutoDesk Construction Cloud kunnen we onze opdrachtgevers een virtuele kijk geven in hun ontwerp-, uitvoerings- of as-built model. Ook voor potentiële kopers van een appartement de ideale manier om de ruimten te verkennen.

CAD

Door het gebruik van een Autodesk Subscription Contract kunnen wij, steeds gebruik makend van de recentste software, voldoen aan de door u vooropgestelde standaards. Revit 2023, AutoCAD 2023, AutoCAD Architecture 2023… op eenvoudige vraag kunnen we de modellen of tekeningen in RVT-, IFC-, DWG-, DWF- of PDF-formaat via Autodesk Construction Cloud sharen (lees verder meer hierover).

 

Software

Aangezien we over een Office 365-pakket beschikken kunnen we steeds met de nodige computertoepassingen binnen het bouwvoorbereidingsproces u ten dienste zijn. Sinds kort maken we gebruik van LastenboekLink van Geo-IT om op een eenvoudige manier uit het Revit-model een meetstaat te genereren. Tekeningen en/of modellen bekijken en afdrukken voor niet Revit of AutoCAD gebruikers: de nodige gratis viewers kan u downloaden en gebruiken om RVT-, IFC-, DWG- of DWF-bestanden weer te geven en af te drukken.

FILES SHAREN via de Cloud

We maken sinds enige tijd gebruik van Autodesk Construction Cloud om de nodige documenten via een eenvoudige link te sharen. Als men met een omvangrijk ontwerp bezig is, is het soms nodig om grote bestanden te delen, in welk formaat dan ook. De nodige rechten zijn toe te kennen om iedereen zijn documenten te kunnen laten beheren.

CLOUDALIZE

Cloudalize is de ontwikkelaar van het GPU Desktop-as-a-Service Platform (GDaaS). Dit platform maakt het mogelijk om krachtige cloud-based werkstations instant uit te rollen in een collaboratie omgeving, met een breed scala aan performance modellen. Zo biedt GDaaS wereldwijd flexibiliteit en mobiliteit, aan verschillende computer gebruikers, gaande van de meest veeleisende performance gebruikers tot gebruikers voor dagdagelijks office werk, alsook flexible performance computing voor IT service providers en resellers.

error: Deze functie is uitgeschakeld