Massages

Massagevormingen

Ooit was het de bedoeling om in hoofdzaak een eigen gezondheids- en wellness zaak op te zetten, maar het lot heeft het anders bepaald, en ik ben er achteraf bekeken niet treurig om. Ik gebruik nu mijn kennis en ervaring van gezonde voeding tot relaxerende massagetechnieken vooral in vormingen samengesteld voor de zorgsector. Daarnaast ben ik docente in de schoonheidsschool en verzorg daar o.a. de hotstone massage, kruidenstempel- en de Zweedsemassage.

Doelgroepen
Geschikt voor iedereen die werkt in de zorgsector; zoals verzorgende, kraamzorger maar ook mantelzorgers. Ook voor mensen die een carrièreswitch willen maken naar de wellnesssector.

Aanbod

  • Babymassage (o.a. voor mensen die werken in de kraamzorg)
  • Relaxatietechnieken van de handen, voeten met oa. pulsen, intimiderend drukken,… (o.a.voor verzorgenden, schoonheidsspecialisten, …)
  • Belevingsgerichte massage voor dementerende, zorgbehoevende en palliatieve mensen. (Deze opleiding richt zich tot verzorgenden en verpleegkundigen, alsook tot ergotherapeuten en mantelzorgers die professioneel betrokken zijn in het welbevinden van ouderen en zorgvragers)
  • Basislichaamsmassage , (o.a.. voor verzorgenden, schoonheidsspecialisten, …)
  • Kruidenstempel- en hotstone massage, (schoonheidsspecialisten, …)
  • Afslankingsmassage ( schoonheidsspecialisten, diëtisten)

Extra informatie
Massage is de opbouwende manipulatie van hoofdzakelijk de spieren om het zenuw- en spierstelsel en de bloedsomloop gunstig te beïnvloeden. Een massage wordt met de handen, onderarmen, ellebogen of zelf met de  knieën en de voeten uitgevoerd. In Oosterse massages wordt met hotstones (basaltstenen) en kruidenstempels gewerkt. Massage is één van de oudste geneeskundige behandelingen. 3000 jaar geleden kende men dit gebruik al in China, Egypte, Griekenland en Rome. Bij de meeste massagevormen past men combinaties van bewegingen toe zoals strijken, wrijven, knijpen, wringen, trekken, vibreren, kloppen, drukken.

In Europa was massage nauwelijks bekend. Pas in de 19de eeuw werd de Zweedse massage ontwikkeld. Deze werd opgebouwd aan de hand van kennis van gymnastiek en fysiologie en met elementen uit de Chinese, Egyptische, Griekse en Romeinse technieken. Pas daarna ontstonden in Europa instituten en kuuroorden die massage op hun programma hadden staan.

error: Deze functie is uitgeschakeld