Kruidenstempelmassage

Wat is een kruidenstempelmassage?
De kruidenstempelmassage is een Oosterse massage. De massage gebeurt met kruidenstempels. Dit zijn warme bundeltjes gevuld met kruiden die een zuiverende, reinigende, activerende en ontspannende eigenschap bezitten. Behalve een ontgiftende is kruidenstempelmassage ook een zeer ontspannende massage. Van alle massages is kruidenstempelmassage het meest doordringend.
Het is een gecombineerde werking van specifieke kruiden en warmte voor onder andere pijn bestrijding. De massage wordt gedaan in de uitscheidingsrichting.
De kruiden zijn in het begin heet, daarna warm en zorgen voor een van de meest intensieve manieren om te ontslakken, te regenereren en de huid te verzorgen.

We onderscheiden 2 methodes:

1. De basische kruidenstempelmassage (Thaise Kruidenstempel).
Deze techniek bevordert de stimulatie van de Sen-lijnen, vergelijkbaar met de acupunctuur of acupressuur meridianen.<BR>
Vóór de massage wordt een peeling uitgevoerd met speciale functionele oliën en basische zout MeineBase over het hele lichaam. Tijdens deze behandeling worden de kruidenstempels gestoomd. Hierdoor wordt een aangename geur verspreid die het wellness effect verhoogt. De aroma’s van de kruiden werken ook helend en ontspannend, onze longen en neusslijmvliezen zijn erg gevoelig voor de geuren en etherische invloeden van de kruiden.

2. De klassieke methode (Indische kruidenstempelmassage).
De Indische kruidenstempelmassage is één van de therapieën uit de Ayurveda, de Traditionele Indische geneeskunde. Bij deze massage maken we gebruik van een bolus, een katoenen zak, gevuld diverse medicinale kruiden en/of kruidenpoeders. De bolus wordt opgewarmd in olie en gebruikt om een volledige lichaamsmassage te geven.

Voor wie is een kruidenstempelmassage geschikt?
• Verlicht spierpijn, bij allerlei vormen van reuma, jicht en spierdystrofie.
• Ondersteunende werking bij mensen met overgewicht en werkt ontgiftend bij afslankingskuren.
• De kruiden hebben een reinigend effect op je lever, pancreas en gal.
• Vaak worden positieve resultaten bereikt bij mensen met burn-out en fibromyalgie.
• Gaat verzuring van het lichaam tegen.
• Volgens de oude traditionele Thaise medicijnwetenschap kunnen pijnen en spanningen, die niet met drukpuntmassage of andere massage weggenomen kunnen worden, beter behandeld worden met een warme kruidenkompres.
• Is een ideale massage voor wie gespannen is, moe of lusteloos.

error: Deze functie is uitgeschakeld